lördag 5 april 2014

Odla på Österlen #3

Snart dags för omskolning! 


För nu växer det så det knakar i mina odlingskärl. Tomma Proviva förpackningar, återanvända plastförpackningar som det varit ätbart i och absolut nyaste Rootmastern, alla funkar lika bra att förkultivera i.

Däremot verkar det gå lite trögt för några frösorter. Rödkålen hade några år på nacken och det märks att fröna legat länge, de är lite trötta. 

Men även några nyinköpta frön verkar ha svårt att komma igång. När jag omskolat det som kommit upp får resten av sådderna en värmeskjuts till ovanpå elementet. Kanske kan det väcka några fler små fröer till liv. Annars blir det en sådd till av något annat istället. 

Nu är det alltså hög tid att samla och leta omplanteringskärl, alla mina krukor är tyvär undanstuvade hos svärföräldrarna alltför många mil norrut, nu i efterhand vet jag inte riktigt hur jag tänkte då. Men tack och lov funkar avklippta förpackningar från Proviva ju super bra till det också. Jag ska prova att klippa sönder mjölkförpackningar i plast också efter att ha sett på flera sidor hur många odlar i dem. De går ju både att hänga och ställa så detta ska bli spännande! 

Häng med, vet ja :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna