onsdag 22 januari 2014

Formex vår 2014


Formex - vår 2014

Att besöka Formex är en intensiv upplevelse. Vimmelkantigheten tränger sig på när man lämnar mässan och alla intryck och upplevelser är ett faktum. Fylld med årets trender beger jag mig sedan ut i vinterns kyla.


"Day dream"
by Jan Rundgren

I år var det den härliga inredaren och designern Jan Rundgren som fått uppdraget att skapa mässans inspirationsutställning "Day dream". Med finstämda blandningar mellan söt pastell, fuktig aquamarin, indisk hetta och naturlig svalka visade Jan på årets trender. Fräscha stolar från Vanasch!Vad ser vi 2014?

 Produkter med känsla i sticker ut. Keramik med handdrejat utseende, stickade kvastskaftsöverdrag, kreativa fotoprints på kuddar, förpackningar i retrostil, blandning av material och strukturer, trämöbler med känsla av hantverk, redesign och reuse, exotiska färger, metallfärger med fokus på mässing och koppar och förtrollande vackra handfat skapar en drömmande värld.

 

Det kommer mycket naturfärger till våren, både i skalor från den marina naturen som aquablått, disigt blågrått och starkt blåa Ikat-mönster men också ljusa och dova sandfärger och hela den gråa skalan från skog, torkad ved, kol och linne.  
 
Skrynklade linnedukar, naturmaterial med praktiska funktioner och inslag från wabi sabis önskan om tingets naturliga skönhet kommer att synas. Pasteller i sotiga toner spås bli storsäljare.
 
Djur som fjärilar, elefanter och möss från Africa now och fiskar i olika stilar och material tillsammans med ljust tonat glas med vackra reliefer, förgyllda barnhuvud som ljushållare och saftflaskor med känsla av hemmagjort och vintage förhöjer upplevelsen av illusion och dröm.

What a day for a day dream! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna