onsdag 7 mars 2012

Slutligen - Furniture fair 2012s guldkorn!

Hej,

Så slutligen har vi nått den sista av fyra delar i följetongen från årets Furniture fair.

De tidigare delarna har handlat om patchwork som det nya mönstret, Jan Rundgrens trendanalyser i installationen och föreläsningen "My Home Is My Castle" och den gröna trendens utveckling i formgivningen.

I den sista delen av följetongen kommer du att möta några av de som jag tyckte var guldkornen bland utställarna. Många är ju redan nämnda men här är några till, som kanske är lite hetare, lite nyare och lite galnare.

En favorit är +Function, eller Plus Function, som plockar upp formgivning som ger möbler extra funktioner. Här nedan syns bland annat "Feel now" av Jimmi Brunstorp som jag skrivit om tidigare i år då han var med på "Young designers" på Formex. Jag tycker att detta är en de bästa lösningar på tråkiga och ofunktionella konferensstolar. Aktivt sittande är bra för kroppen och ökar kreativiteten. Så sitt och gunga!  :-)
En annan smart designer är Jacob Almberg som skapat "Variety stairs". En både snygg och praktisk lösning för de trångbodda, de praktiska eller de som bara älskar snygg design.

Bakom stolen syns även en otroligt smart produkt, "Doorobe", som Henrik Silfvernagel designat. En minigarderob på dörren som löser många problem för många. Finns säkert inom en snar framtid på många kontorsdörrar, hotellrumsdörrar och lägenhetsdörrar.

 
 

Jag är svag för belysning och snygga lampor är det svårt att INTE titta på!  :-)
Här kommer det som jag föll för mest på mässan.

Vi börjar med Cathrine Kullberg Lightning och de helt underbara naturmotiven utskurna i tunnaste trä. Här möter jaktstugan staden som möter livet som kretsar runt om oss. Enkla linjer som berättar en historia och som jag skulle kunna berätta en hel historia om...


Sen fortsätter vi med Klongs nya kollektion Horizon där lampan KNOPP fick mig att titta upp och stanna med blicken ett bra tag. Lamporna fascinerar med sina svaga färger, många mönster och härliga rymd.

Och då vi nämnt knoppar måste jag även nämna blad. För döm om min förvåning när jag gick in på damernas och hittade denna underbara gröna vägg! På en toalett!!! Jag är imponerad.... Nästa gång jag besöker Stockholmsmässan blir på trädgårdsmässan i april. Då ska jag skicka in en karl och titta på herrarnas. Man är ju nyfiken  ;-)


Nu var så följetongen från Formex över, för denna gången, och snart drar alla trädgårdsmässorna igång.

Njut av varje solstråle som når era kinder!

Kram
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna