lördag 22 juni 2013

30 ton grus var det lastat!

Ja, eller nästan iallafall. Det är 16 ton makadam och ca lika många ton samkross 0-18 mm. Det är härligt när högarna ligger där men det skapar onekligen ett konstigt månlandskap i trädgården ;-) Med erfarenhet av tidigare års gruslass som dumpats på gårdsplanen så tar det också tyvär nästan alltid längre tid än planerat att få dem därifrån...

Men en liten del av makadamhögen är faktiskt redan flyttad, med spade och rullebör, till ladan. Det ska bli golv i ena delen därinne så att vi slipper slira runt i leran både vår och höst. Mer måste in före vi är klara så det blir några vändor till med rullebören och fler trötta muskler. En del av högen ska bli ytskikt i hundgården så att den kan börja användas ordentligt och sen har vi nog tankar om vad resten av den högen ska gå till men det är inte helt bestämt än. Samkrossen ska upp runt huset och bli ytskikt på uteplatserna och entrén som vi påbörjade ifjol.

Att avsluta påbörjade projekt bestämde jag och min sambo tidigt i våras skulle bli årets arbetstema. Nu har vi tagit tag i några ofärdiga alster och det ska verkligen bli skönt att kunna sitta och njuta i solen på uteplatserna, arbeta i ladan utan att ha lera till anklarna och att kunna lämna hunden hemma någon gång då och då. Känslan av att avsluta och färdigställa är verkligen helt fantastisk :-)2 kommentarer:

  1. Härligt! Har försökt övertala min granne att skrapa upp min grusgång med traktorn, så jag kan börja om och lägga täckduk under. Nu är hela grusgången mest en gräsmatta! Jag blev inspirerad att påminna honom nu kände jag..

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det går bra med övertalningen :-) När vi gjorde vår väg till huset och gårdsplanen framför la vi en materialavskiljande duk under så att inte krosset och makadammet åker ner i backen igen när det blir belastat. Det kommer en del ogräs i ytan ändå men det mesta kommer från frö eller avläggare runt omkring.

    Samma duk la vi även under makadammet i ladan när det blev golv där inne. Där hoppas jag verkligen på minimal ogräsrensning :-)

    SvaraRadera

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna