måndag 17 juni 2013

Fönster med historisk insikt!

Jag blev alldeles hänförd av detta vackra fönster på Tekniska museet i Malmö i förra veckan. Det är så otroligt vackert och komplext med sina många delar, former och böjar som tillsammans skapar så mycket mer än bara ett fönster.

Tänk alla timmar som någon, eller några, en gång i tiden lagt ner på att skapa det. Men självklart inte bara tiden utan även hantverket och all kunskap som krävts. Vilken förståelse för byggmaterial som inte bara ska fylla en praktisk funktion med möjlighet till utsikt, insyn, luftbyte eller kommunikation med någon utanför, utan som även med en stor del estetik skänker betraktaren ren skönhet att njuta av.

Tänk att ha ett sådant fönster att titta ut genom en regnig dag, drömma sig bort igenom en stormig kväll eller vakna bredvid en vintervit gnistrande morgon när solstrålar blänker genom det. Tänk så mycket skönhet vi människor kan skapa, om vi bara verkligen vill...

1 kommentar:

  1. Ja det finns verkligen mycket vackra saker som vi skapat. Ett sånt fönster skulle man haft!
    Jag skulle önska att jag själv kunde göra i allafall lite mer av sk trädgårdskonst, men tills dess så nöjer jag mig med att fota det vackra som redan finns. Hittade den här läckra, chict "rostiga insekten" en dag. Superläcker om du frågar mig. :)
    http://tradgardssurr.wordpress.com/2013/06/18/rena-ernst-kirchsteiger-detaljen-hade-landat-pa-mitt-vaxthus/

    SvaraRadera

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna