torsdag 20 juni 2013

Nu blommar midsommarsblomster

Samma år som vi flyttade till vårt hus var det en blomstrande äng som mötte oss när sommaren kom istället för gräsmatta. Huset hade i flera år varit sommarbostad och gräsmattan hade istället för att klippas slagits med traktor och slåtterbalk. Det var otroligt vackert och jag njöt varje dag som gick den första sommaren. Det blommade så mycket att det var svårt att förstå och det var färska blombuketter i varje hörn i huset!

Men det innebar också att vi fick massor av fästingar och sorkarna hade mycket att gömma sig i och snart bestod hela ytan av håligheter och jordhögar. Dessutom hade vi ingen annan direkt gräsyta att leka med hunden på eller odla på så gräsklippare införskaffades och sen dess har vi istället en jätte stor klippt gräsyta. Då det har varit äng är den ganska bångstyrig att klippa och det blir nog aldrig en perfekt gräsmatta och tur är väl det tycker jag som helst av allt vill ha ängen tillbaka...

Men tack och lov så är ju vissa växter överlevare och sticker upp där dem själv vill. Som denna prästkrage som nu tränger sig in i rabatten och väcker minnena till liv om hur det såg ut här för en fyra, fem år sen. Vilken överdådig blomning här då var och hur gräset och blommorna svajade i vinden fram och tillbaka och spred väldoft hela vägen in i huset. Den valde även bästa tiden enligt mig att blomma, dagarna precis före midsommar :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna