torsdag 20 juni 2013

Första tomaterna är på G!

Detta är nästan det bästa som finns! När första tomaterna börjar växa till och så småningom mogna. Detta är en no-name bifftomat som vi köpt på närmsta handelsträdgård och det ser ut att kunna bli fina tomater  :-)

Denna tomatplantan står i vårt lilla "svartbygge" som består av två fönster, öppningsbara på mitten så dem står i 90 graders vinkel, som står på två lastpallar. Det ser verkligen inte så snyggt ut men funkar bra. Det är mellanrum mellan fönsterna framtill så att jag kommer in och sen är det ladans panel som blir baksida i bygget.Det bästa är att persiennerna sitter kvar i fönsterna så när det börjar bli lite för varmt och soligt på högsommaren så är det enkelt att vinkla bort den starkaste solen.

Detta året lyxar vi till det rejält för plantorna som står här. Vi hade två 60 liters regntunnor som det sedan många år sedan blivit hål i och som därför fått vara sommarblomsbädd, pumpaodling och ifjol blev det någon konstig mix av vad som ville växa där själv. I år får dem istället fungera som tomatbädd och jag hoppas att det ska bidra till stor skörd och många goda tomater  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna