fredag 14 juni 2013

På blixtvisit i Malmö Slottsträdgård!

Ibland prioriteras andra saker, tro det eller ej ;-), före trädgårdsbesök när jag är turist. Idag var ett besök på ett museum med systerdottern mycket viktigare för mig :-) och det blev en fantastisk dag med tonårsreflektioner, teknikens under och samhällsutveckling. Men när museet stängde kände jag ett stort behov av frisk luft, grönska och en kort promenad.

Så några minuter före vår skjuts hem skulle komma och hämta oss hann vi med en rask promenad till Malmö Slottsträdgårds ena ände. Några steg in och denna värld av grå sten, bambu och koreansk blomsterkornell i den Japanska trädgården imponerade! Det var efter en hel dag med många intryck av ljud, färger och funktioner ett lugn som var väl behövligt. Tyvär hann vi ju inte stanna så länge men även bara några minuter gav effekten som jag önskade. Ögonen och sinnet slappnade av och lungorna fylldes av lugn och rofylld luft.

Sista bilden jag hann ta före vi vände och stegade mot bilen var den här nedan, längs gången in i resten av trädgården. Det var frestande att bara fortsätta och vandra och upptäcka trädgårdens många andra rum. Men det fick helt enkelt bli nästa gång och jag hoppas innerligt att det är snart... :-)
2 kommentarer:

 1. Så fin och inspirerande blogg du har! Har bläddrat runt lite och du skriver så bra och tankeväckande. :)

  SvaraRadera
 2. Hej Trädgårdssurr,

  Tack så jätte mycket! Blev jätte nyfiken på din också och ska titta in där snart :-)

  Hälsningar
  Anna

  SvaraRadera

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna