lördag 8 juni 2013

En härlig trädgårdsdag har gått till sitt slut!

Idag har jag både sått och satt färdigt i det stora trädgårdslandet, ja bortsett från några pumpor, squash, broccoli och brocollo plantor som står och väntar i växthuset på att få komma ut. Om regnet inte står som spön i backen imorgon så blir det nog då som dem får komma ut i friheten, annars får det vänta någon dag till. SMHI spår en del regn imorgon hos oss och det är ju tudelat det där. Vi behöver vattnet för att underlätta vattningen men samtidigt... en söndag.. det är ju så mycket härligare att kunna arbeta i trädgården då. Men med förhoppning om något regnskur under morgondagen står nu flera vattentunnor utplacerade och redo inför morgondagens spådda regn.

Det är både skönt och på ett sätt befriande att börja bli färdig med att så och sätta. Nu börjar det ju spritta härligt i kroppen när jag ser hur potatisen, sockerärtorna och bondbönorna reser sig upp i jorden. Jag visualiserar redan nu en köksträdgård fylld med gröna blad och frodiga grönsaker som både sådda och odlade med massor av kärlek smakar alldeles fantastiskt!

Det har rakt igenom varit en skön trädgårdsdag i dag då jag och sambon även arbetat bort en del surdegar runt om i trädgården. Maskiner som stått ute med täckning och  fula svarta plast tunnor som vi odlat i för något år sedan som sedan stått som ogräsodlingar har flyttats och fyllts med fin jord i väntan på tomatplantor. Konstiga små kullar mitt i gräsmattan som ingen förstår varför dem finns där och som skapar boende åt både sork och huggorm har även äntligen börjat försvinna.

Det är lustigt, vi arbetar för att kunna skapa en plats att njuta på, men vi hinner liksom aldrig riktigt sätta oss ner... det måste helt klart bli bättring på det  :-)


2 kommentarer:

 1. Jättefin blogg du har Anna!Den tänker jag fortsätta att läsa :)
  Det där med att bara jobba i trädgården utan att hinna sätta sig ner och njuta känner jag igen...men har du tänkt på att det ÄR en njutning att jobba i sin trädgård! Dessutom håller man igång kroppen på ett sunt sätt, somna gott på kvällen gör man också.
  Mvh Anna (trädgårdsdrömmen.se)

  SvaraRadera
 2. Hej Anna F,

  Tack! Vad roligt :-)

  Du har helt rätt i att njutning ligger i att faktiskt arbeta i trädgården också :-) Jag ska ta med mig den tanken och njuta varje gång jag står där med skit under naglarna och tittar ut över ängen med förbipasserande rådjur, tranor och herr räv!

  Ha en fin dag :-)

  Vänliga hälsningar
  Anna

  SvaraRadera

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna