torsdag 27 juni 2013

Årets första marmelad!

Det är härligt när det går att plocka vad naturen ger och göra något ätbart och gott utav det. Brännnässlor brukar stå på menyn men i år är faktiskt den första gröna skörden gul, det är maskrosornas blommor som nu blivit till marmelad. Resultatet är en gyllenbrun och söt marmelad med klar blomdoft i.

Det är ganska krävande marmelad att göra men den är så fin i smaken och i strukturen så det är värt det ändå. Men det tar sin maskrosor och till dem här fyra burkarna, som från början var fem, krävdes det drygt en liter små, små gula blomblad.

Maskrosorna kan beroende på väder och vind ha lite olika lång säsong från år till år. I år verkar dem har blommat över väldigt fort och nu finns det inga kvar. Dem kanske kommer igen lite senare men än så länge är det årets resultat av maskrosblomsskörden :-)

2 kommentarer:

  1. Jo, dom brukar komma tillbaka, så känn lugnet! Ska testa att fritera blommorna när de dyker upp nästa gång. De ska tydligen vara gott! Får kanske fundera på marmelad också..:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fritera har jag inte heller testat än. Berätta gärna vad du tyckte och hur du gjorde när du väl testat :-)

      Radera

Hej,

Vad tycker du? Skriv gärna några ord och berätta.

/Anna